Εγγραφή στο newsletter

Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Λαυρεωτικής (Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ.) ολοκλήρωσε με ιδίους πόρους την ανακατασκευή σύγχρονου γηπέδου καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) στην περιοχή του Κυπριανού στο Λαύριο και συγκεκριμένα επί των οδών Ματθαίου Καλουπάκη και Βασίλη Δασκαλάκη.

Η ανακατασκευή του γηπέδου ικανοποιεί όλες τις απαιτούμενες ισχύουσες προδιαγραφές, με όλες τις πιστοποιήσεις ασφάλειας και ποιότητας. Επιπλέον, ανακαινίστηκε τόσο ο περιβάλλον χώρος όσο και το πεζοδρόμιο γύρω από το γήπεδο.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της αξιοποίησης και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Λαυρεωτικής και  μέσα στο επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η ανακατασκευή δύο ακόμα γηπέδων, στην Πλάκα Κερατέας εντός του σχολείου και στον κοινόχρηστο χώρο πλησίον του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Λαύριο, στοχεύοντας στην προαγωγή του αθλητισμού στις γειτονιές της περιοχής μας και στη βελτίωση του τρόπου ζωής των δημοτών. Συγχαίρω τον Πρόεδρο της Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ. Ζαγουρή Χαράλαμπο για την καθημερινή επίβλεψη των εργασιών και για το άρτιο αποτέλεσμα του έργου.»

Το πρόγραμμα «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», από το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και έπειτα από αίτημα του Δήμου Λαυρεωτικής συνεχίζεται στο Λαύριο.

Για τρίτη φορά (3η φάση εξετάσεων) πραγματοποιείται πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Λαυρεωτικής.

Θα ήταν για εμάς ευχαρίστηση να δηλώσετε και πάλι την συμμετοχή σας σε αυτό το υψίστης ανθρωπιστικής, κοινωνικής και επιστημονικής σημασίας έργο που επιτελείται και το οποίο στοχεύει στην περιφρούρηση της υγείας του γυναικείου πληθυσμού της χώρας και στη συγκεκριμένη περίπτωση των γυναικών του Δήμου μας.

Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου (με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών) και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με ψηφιοποιημένη μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Η αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Δημαρχείο Λαυρίου. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 14:00, με το Κ.Η.Φ.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. 'ΚΕΦΑΛΟΣ', στο τηλέφωνο 2299066456 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια από κάθε άποψη, προσφερόμενη υπηρεσία, σας παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. "ΚΕΦΑΛΟΣ" ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων & Νίκης Κεραμέως το ΕΠΑΛ Λαυρίου αναβαθμίζεται και θα λειτουργήσει ως Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο από τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Λαυρίου βρίσκεται ανάμεσα στα 19 Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια  (Π.ΕΠΑ.Λ.) που ιδρύονται από το σχολικό έτος 2022-2023 και θα συστεγασθεί́ με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Λαυρίου με έδρα το Λαύριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Οι τομείς που θα διδάσκονται στα Πρότυπα ΕΠΑΛ είναι ιδιαιτέρως ελκυστικοί για τους νέους και τις νέες, καθώς αφορούν σε επαγγέλματα σύγχρονα, με προοπτικές και μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν οι τομείς:

•             Διοίκησης και Οικονομίας

•             Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

•             Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

•             Μηχανολογίας

•             Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

•             Πληροφορικής

•             Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

«Το δίκτυο των Πρότυπων ΕΠΑΛ, που ξεκίνησε πέρυσι, επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας στους μαθητές μας τη δυνατότητα για ακόμη πιο ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης και εν γένει αλλαγής φιλοσοφίας ως προς την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις προοπτικές που ανοίγει στις νέες και τους νέους μας. Το Επαγγελματικό Λύκειο αποτελεί μία ποιοτική, αξιόπιστη επιλογή για όλους, που αξιοποιεί κλίσεις και δεξιότητες, ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των μαθητών και τις σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις, παρέχει γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονους κλάδους υψηλής ζήτησης» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

 Ο νόμος σχετικά με την οργάνωση και  λειτουργία των Π. ΕΠΑΛ μας ενημερώνει ότι:

 1. Τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π. ΕΠΑ.Λ.) είναι ημερήσιες σχολικές μονάδες που ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

2. Η φοίτηση είναι τριετής και περιλαμβάνει τις τάξεις Α’, Β’ και Γ’.

3. Τα προγράμματα διδασκαλίας των Π. ΕΠΑ.Λ. περιλαμβάνουν μαθήματα γενικής παιδείας, μαθήματα επαγγελματικής κατεύθυνσης προσανατολιστικού χαρακτήρα, μαθήματα τομέα, μαθήματα ειδικοτήτων, ειδικά μαθήματα τα οποία έχουν ιδιαίτερο οικονομικό αναπτυξιακό χαρακτήρα για την περιοχή που εδρεύει το Π. ΕΠΑ.Λ. και πρακτική άσκηση (1) μία ημέρα της εβδομάδας για τις τάξεις Β’ και Γ’ και για έξι (6) ώρες, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών του εργαστηριακού μέρους των μαθημάτων, σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα της περιοχής και σύμφωνα με τις προτάσεις του οικείου Σ.Π.Α.Α.Ε.. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να γίνει πρακτική άσκηση εφαρμόζεται το συμβατικό πρόγραμμα σπουδών. Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Α’ τάξης περιλαμβάνει κοινά για όλους τους μαθητές μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα επαγγελματικής κατεύθυνσης προσανατολιστικού χαρακτήρα.

4. Το Δημόσιο καλύπτει τις δαπάνες της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των μαθητών σε κάθε τυχόν ατύχημα κατά την άσκηση στα εργαστήρια των Π. ΕΠΑ.Λ., κατά το μέρος που οι δαπάνες αυτές δεν καλύπτονται από άμεση ή έμμεση ασφάλιση.

5. Το σύνολο των μαθημάτων δύναται να γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες θεματικές αίθουσες διδασκαλίας. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιθουσών δεν επαρκεί οι αίθουσες μπορούν να είναι διαθεματικές.

Ο μαθητής ή οι γονείς/κηδεμόνες του, εάν είναι ανήλικος, υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής για το Π. ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία πραγματοποιείται με τον τρόπο και σε χρόνο που ορίζουν οι κείμενες διατάξεις.

6. Οι μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων της υφιστάμενης σχολικής μονάδας ΕΠΑΛ όπου ιδρύεται και λειτουργεί παράλληλα και Πρότυπο ΕΠΑΛ, κατά το σχολικό έτος 2021-2022, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στην τάξη στην οποία είναι εγγεγραμμένοι, κατά τα σχολικά έτη 2021-2022 και 2022-2023, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τα ΕΠΑΛ.

 Σχετικά με το Εκπαιδευτικό προσωπικό

1. Τα Π. ΕΠΑ.Λ. στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς αυξημένων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, με την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση, την παιδαγωγική επάρκεια και εμπειρία, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσουν καινοτόμες διδακτικές πρακτικές, να αξιοποιήσουν σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό στην επαγγελματική εκπαίδευση, πιλοτικές δράσεις σύνδεσης με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να εκπληρώσουν τους γενικούς σκοπούς των Π. ΕΠΑ.Λ., όπως καθορίζονται στην παρ.  1 του άρθρου 16 του ν. 4763/2020 (Α’ 254).

2. Το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό της υφιστάμενης σχολικής μονάδας ΕΠΑ.Λ. όπου ιδρύεται και λειτουργεί παράλληλα Πρότυπο ΕΠΑ.Λ., διατηρεί την οργανική του θέση και μετά την πλήρη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος Π.ΕΠΑ.Λ., κατά το διδακτικό έτος 2023-2024, οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί εντάσσονται, με τις οργανικές τους θέσεις, στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Π.ΕΠΑ.Λ.

 3. Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί των Π.ΕΠΑ.Λ. επιμορφώνονται στο Κέντρο Επιμόρφωσης που ιδρύεται σε κάθε Π.ΕΠΑ.Λ. στα αντικείμενα της διδασκαλίας τους, ιδίως για την περιοδική ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις στην επιστήμη τους και τη διδακτική των αντικειμένων τους, καθώς και για την απόκτηση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για το εκπαιδευτικό τους έργο στο Π.ΕΠΑ.Λ. Στην επιμόρφωση συνδράμουν κυρίως Α.Ε.Ι., ερευνητικοί φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής.

 

protipa 1

 

protipa 2

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΡΙΩΝ (3) ΕΤΩΝ

pdfΔΙΑΚΗΡΥΞΗ_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ_ΚΗΜΔΗΣ

pdfΠΕΡΙΛΗΨΗ_ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ_ΩΣΣΝΩΛ1-ΦΒ1

pdfΠΡΟΚΥΡΥΞΗ_ΚΗΜΔΗΣ

Πρόσκληση για την Παρουσίαση και τον Απολογισμό Έργου του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά,

η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:30 στην Πλατεία Ηρώων Λαυρίου.

Σας καλούμε στην 10η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα  διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, την 15η Ιουνίου  2022, ημέρα Τετάρτη  και ώρα  19:00, με το ακόλουθα θέματα  Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης για την έγκριση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ‘’ΙΟΛΑΟΣ’’
  2. Λήψη απόφασης σχετικά με την συμμετοχή του Δήμου Λαυρεωτικής σε Ενεργειακές Κοινότητες.
  3. Λήψη απόφασης περί μεταβίβασης από το Δήμο Λαυρεωτικής του δικαιώματος απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας, της παραλίας Κακής Θάλασσας Κερατέας.
  4. Λήψη απόφασης σχετικά με την επικαιροποίηση της υπ’αριθ.249/2002 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής.
  5. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των όρων προκήρυξης επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010.
  1. Λήψη απόφασης για οικονομική ενίσχυση απόρων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΗΣ

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία, Γ.Σ. Κερατέας και τον αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Λαυρίου, διοργανώνουν τα αθλητικά – πολιτιστικά camp, προκειμένου να διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς και να δώσουν στα παιδιά τη δυνατότητα ν΄ ασχοληθούν δημιουργικά με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητές θα πραγματοποιηθούν από έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές που θα τα βοηθήσουν να αγαπήσουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και να συναναστραφούν με άλλα παιδιά.

Η Α΄ περίοδος θα πραγματοποιηθεί από 20.06.2022 έως 01.07.2022

Η Β΄ περίοδος θα πραγματοποιηθεί από 04.07.2022 έως 15.07.2022

Η Γ΄ περίοδος θα πραγματοποιηθεί από 18.07.2022 έως 29.07.2022

Το Camp απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 15 ετών.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:00π.μ.– 9:00 π.μ.: Προσέλευση – Δημιουργική Απασχόληση- Φύλαξη.

9:00 π.μ.– 12:00 π.μ.: Αθλητικές & Πολιτιστικές Δραστηριότητες.

12:00 π.μ.– 12:30 μ.μ.: Ελαφρύ Γεύμα.

12:30 μ.μ.– 14:00 μ.μ.: Αθλητικές & Πολιτιστικές Δραστηριότητες.

14:00 μ.μ.– 15:00 μ.μ.: Δημιουργική Απασχόληση- Φύλαξη

  • Στις αθλητικές εγκαταστάσεις τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάση της χωρητικότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εγγραφές καθημερινά από Τετάρτη 10.06.2022, στις αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Γενικές Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2292027391

Εγγραφές στα τηλέφωνα:

ΛΑΥΡΙΟ:          2292027392/6934754444

ΚΕΡΑΤΕΑ:        2299042401/6970252297

 

Σελίδα 1 από 154
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe