Εγγραφή στο newsletter

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενημερώνει ότι στην περιοχή Συρί (μετά το εργοστάσιο της ΔΕΗ) εκτελούνται έργα της ΔΕΗ για την τοποθέτηση καλωδίων. Παρακαλούνται οι οδηγοί και χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το μικρό φανάρι που έχει τοποθετηθεί προσωρινά για τη σήμανση (πράσινο – κόκκινο) που δείχνει την προτεραιότητα των οχημάτων.

Οι χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας κέρδισαν τις εντυπώσεις στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών, που έγινε την Κυριακή 5 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» και η Πρόεδρος του, κα Δήμητρα Πάλλη, στηρίζουν πάντα δράσεις που προβάλλουν το έργο που γίνεται από τις πολύ αξιόλογες χορωδίες των δύο Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας.

Οι χορωδίες μας εισέπραξαν το χειροκρότημα και τις επευφημίες των θεατών και της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του Alpha Tv, κας Βίκυ Χαντζή, όχι μόνο για τα όμορφα τραγούδια που μας ταξίδεψαν αλλά και για την σκηνική τους παρουσία.

Συγχαρητήρια στους χορωδούς και τους μαέστρους κυρίους Ζαρμπ και Λαζάρου. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!!!!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδρομή στην Δυτική Πελοπόννησο  και την Ζάκυνθο, που διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» με πρωτοβουλία της Προέδρου, Δήμητρας Πάλλη, η οποία παρευρέθηκε στην εκδρομή,  για τα Κ.Α.Π.Η. Κερατέας και Λαυρίου.

Τα μέλη των δύο Κ.Α.Π.Η. πέρασαν αξέχαστες στιγμές κατά την επίσκεψή τους στην πόλη της Πάτρας και του Πύργου, την λίμνη Καϊάφα, το Κατάκολο, την υπέροχη Ζάκυνθο και τέλος στην Αρχαία Ολυμπία.

Καλούμε όλα τα μέλη μας στην ημερίδα που οργανώνουμε μαζί με το ΕΛΚΕΘΕ και το ΚΠΕ Λαυρίου με τίτλο «ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ένα ξεχωριστό παράκτιο οικοσύστημα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στις 17:00 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαυρίου.

Ακολουθεί η πρόσκληση

Η παρουσία σας στην ημερίδα είναι απαραίτητη για την σφαιρική ενημέρωση όλων μας στα περιβαλλοντικά θέματα του τόπου μας.

pdfΠρόγραμμα Ημερίδας

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία διοργανώνει στο Λαύριο την Προκριματική Φάση Ρυθμικής Γυμναστικής Συλλόγων και ατομικού  Γ’ Κατηγορίας (Κορασίδων) Α’-Δ’ Περιφερειών το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου.

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος 150 αθλήτριες από επίσημους συλλόγους της Αττικής με σημαντικές διακρίσεις καθώς και αθλητές του Ο. Α. Λαυρίου,  οι οποίες θα αγωνιστούν για την πρόκριση στην Τελική Φάση.

Οι προπονήσεις των ομάδων ξεκινούν την Παρασκευή το πρωί από τις 09:00 και  ολοκληρώνονται στις 21:00.

Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά το Σάββατο στις 09:00 π.μ.

Ελάτε να χειροκροτήσετε την προσπάθεια των νεαρών αθλητριών και να ενισχύσετε με την παρουσία σας αυτό το τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο μας.

Είσοδος ελεύθερη!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΛΑΥΡΙΟ-ΠΟΛΗ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Οι εργάτες της Λαυρεωτικής, του Λαυρίου, της Κερατέας, της Καμάριζας, απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, οι Ισπανοί καμινευτές, οι πολυπληθείς Ιταλοί μεταλλωρύχοι, άλλοι ξένοι εργαζόμενοι, άνοιξαν τους πρωτόγνωρους, αιματηρούς δρόμους των εργατικών δικαιωμάτων. Οι εργάτες που δούλευαν στο μεταλλείο του Δασκαλειού τον Ιούνιο του 1890 απεργούν με αίτημα την καθιέρωση του 8ώρου. Οι μεταλλωρύχοι και οι μεταλλουργοί της Λαυρεωτικής ήταν στην πρωτοπορία των αγώνων για την καθιέρωση της κοινωνικής ασφάλισης και του 8ώρου, το οποίο κατέκτησαν πρώτοι στην Ελλάδα:

Το 1901, 5 χρόνια μετά το εκρηκτικό 1896, την κορυφαία απεργία-εξέγερση των μεταλλωρύχων της Καμάριζας, στα δυναμικότερα μεταλλεία του Λαυρίου, ψηφίζεται ο νόμος ΒΩΜΑ΄ για την κοινωνική ασφάλιση των μεταλλωρύχων και μεταλλουργών, «Περί περιθάλψεως των εν τοις μεταλλείοις και μεταλλουργείοις παθόντων και των οικογενειών αυτών».

Το 1924, μετά την επί 60 περίπου χρόνια σκληρή, πολύμοχθη και ανθυγιεινή εργασία, μετά από αλλεπάλληλες απεργίες και σε συνάρτηση με το ελληνικό και παγκόσμιο εργατικό κίνημα, θεσπίζεται το ειδικό Ν. Δ. της 20ης Μαρτίου «Περί εφαρμογής τού 8ώρου της εργασίας κατά εικοσιτετράωρον και 48ώρου καθ’ εβδομάδα εις τας μεταλλευτικάς και μεταλλουργικάς επιχειρήσεις Λαυρείου».

Αργότερα έχουμε τους συνεχείς μεγαλειώδεις αγώνες των μεταλλωρύχων του Λαυρίου, το 1961 και τις κορυφαίες απεργίες των κλωστοϋφαντουργών το 1964, το 1984, όπως και άλλων εργαζομένων.

Η Λαυρεωτική είναι και θα παραμείνει σύμβολο των αγώνων για μια καλύτερη ζωή, για ένα φωτεινό δημοκρατικό μέλλον, θεμέλιο και μέτρο του οποίου αποτελούν τα εργασιακά δικαιώματα.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ», το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρός του Δήμητρα Πάλλη, θέλοντας να διατηρήσει και να ενισχύσει την δεγενεακή επικοινωνία, πραγματοποίησε και φέτος με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα επίσκεψη των ωφελούμενων του Κ.Η.Φ.Η. (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας.

Σε ένα πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα οι ωφελούμενοι προσέφεραν χειροποίητες λαμπάδες στο προσωπικό του Σταθμού,  τα νήπια μας τους χάρισαν ευχητήριες κάρτες, που είχαν δημιουργήσει τα ίδια με τις παιδαγωγούς και αντάλλαξαν ευχές.

Τέτοιες δράσεις στοχεύουν στην επικοινωνία μεταξύ ηλικιωμένων και παιδιών, ώστε όλοι να απολαμβάνουν τα αμοιβαία οφέλη της ψυχαγωγίας, της ανταλλαγής συναισθημάτων και σκέψεων.

 

 

Σας καλούμε στην 12η Έκτακτη  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Μηχανουργείο» στην πόλη του Λαυρίου, την 24η Απριλίου 2019, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα 16:00 , με ακόλουθα  θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Έγκριση τρίτης (3ης) Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού του Δήμου Λαυρεωτικής οικονομικού έτους 2018.
 2. Λήψη απόφασης για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για χρονικό διάστημα έως δύο (2) μηνών, σύμφωνα με την προβλεπόμενη κατανομή με θέμα «Κατανομή προσωπικού για πρόσληψη στις Παιδικές Εξοχές - Κατασκηνώσεις Κρατικού Προγράμματος σε Δήμους.
 3. Λήψη απόφασης για έγκριση  Έκθεση εσόδων – εξόδων Δ’ τριμήνου 2018 για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Λαυρεωτικής.
 1. Λήψη απόφασης για έγκριση  Έκθεση εσόδων – εξόδων Α’ τριμήνου 2019 για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Λαυρεωτικής.
 1. Έγκριση Απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «ΘΟΡΙΚOΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, οικονομικού έτους 2018.
 2. Έγκριση Απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, οικονομικού έτους 2018.
 1. Λήψη απόφασης αναφορικά με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του Ν.Π.Δ.Δ «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής οικονομικού έτους 2018.
 1. Λήψη απόφασης αναφορικά με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων       του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής οικονομικού έτους 2018.
 1. Λήψη απόφασης για την Β΄  Κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2019  προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
 1. Λήψη απόφασης για την Έγκριση 1ου ΑΠΕ και παράτασης του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ  ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕ ΚΕΡΑΤΕΑΣ».
 1. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για την υποβολή υπομνήματος εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής επί της από 01.09.2016 και με αριθμό κατάθεσης ΠΡ12248/2018 προσφυγής, που άσκησε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. και εκπροσώπησής του κατά τη δικάσιμο της 8ης Νοεμβρίου 2019 ή σε κάθε μετ’ αναβολή ή ματαίωση.
 1. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για την υποβολή υπομνήματος εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής επί της από 10.04.2017 και με αριθμό κατάθεσης ΠΡ12251/2018 προσφυγής, που άσκησε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. και εκπροσώπησής του κατά τη δικάσιμο της 8ης Νοεμβρίου 2019 ή σε κάθε μετ’ αναβολή ή ματαίωση.
 2. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για την υποβολή υπομνήματος εκ μέρους του    Δήμου Λαυρεωτικής επί της από 01.09.2016 και με αριθμό κατάθεσης ΠΡ12252/2018 προσφυγής, που άσκησε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. και εκπροσώπησής του κατά τη δικάσιμο της 8ης Νοεμβρίου 2019 ή σε κάθε μετ’ αναβολή ή ματαίωση.
 1. Λήψη απόφασης για επικαιροποίηση της υπ.αρ.38/2010 απόφασης για    παραχώρηση χώρου για τις δραστηριότητες του Σκοπευτικού Συλλόγου Λαυρίου.
 1. Λήψη απόφασης για διαγραφή ποσού της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ».
 1. Λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στην πρόσκληση VIII του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας».
 2. Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης στο Ε.Π «Αττική» στον άξονα Προτεραιότητας 04 με τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτίρια»
 3. Λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στην πρόσκληση ΙΧ του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες».
 4. Λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στην πρόσκληση VI του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στον άξονα προτεραιότητας «Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές».
 5. Λήψη απόφασης για αποδοχή ποσού στα πλαίσια της επιχορήγησης του Δήμου Λαυρεωτικής από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».
 1. Λήψη απόφασης για αντικατάσταση νομικού συμβούλου της εκκαθάρισης ΔΗΚΕΔΗΛ.
 1. Λήψη απόφασης για διάθεση πίστωσης ποσού για την σίτιση δικαστικών αντιπροσώπων - μελών εφορευτικών επιτροπών για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου  

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, το κατεπείγον της συνεδρίασης προκύπτει από το γεγονός ότι, ένα μήνα πριν τη διενέργεια εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση  των νέων δημοτικών αρχών το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης σύμφωνα  με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010.

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδεται απ’ ευθείας μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Λαυρεωτικής (www.lavreotiki.gr).

                                                                                                         

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

 ΑΔΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σας καλούμε στην 11η Έκτακτη Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Παλαιό Μηχανουργείο »  στην πόλη του Λαυρίου, την 24η Απριλίου  2019, ημέρα Τετάρτη   και ώρα 15:30, με  θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Λήψη απόφασης για την έγκριση έκθεσης ελέγχου απολογισμού χρήσης 2018 Δήμου Λαυρεωτικής.
 2. Λήψη απόφασης για έγκριση οικονομικών καταστάσεων Δήμου Λαυρεωτικής διαχειριστικής χρήσης 2018 (περίοδος από 01.01.2018 έως 31.12.2018)

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, το κατεπείγον της συνεδρίασης προκύπτει από το γεγονός ότι, ένα μήνα πριν τη διενέργεια εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση  των νέων δημοτικών αρχών το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης σύμφωνα  με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010.

 

 

 

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδεται απ’ ευθείας μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Λαυρεωτικής (www.lavreotiki.gr).

                                                                                                         

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΗΣ

Σελίδα 1 από 95
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe