Εγγραφή στο newsletter

Πρόσκληση

Ο Δήμος Λαυρεωτικής με χαρά σας προσκαλεί στα εγκαίνια των πρότυπων  Παιδικών Χαρών Κερατέας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 5 μ.μ. στην Παιδική Χαρά που βρίσκεται επί των οδών Αγίας Τριάδος & Κωνσταντίνου Βάρναλη (πλησίον του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Κερατέας).

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο “Covid – 19 & Εμβολιασμός – Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν” που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 – 19:00.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η σωστή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον Εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες ερωτήσεις οι οποίες θα απαντηθούν από ειδικούς ιατρούς. Όσοι πολίτες συμμετάσχουν θα μπορούν να απευθύνουν επιπλέον ερωτήσεις, σχετικές με το θέμα.

Λεπτομέρειες για την παρακολούθηση της Διαδικτυακής Ημερίδας:

Ημέρα διεξαγωγής: Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Ώρα διεξαγωγής: 18:00 - 19:00

Σύνδεσμος Πλατφόρμας Zoom (link): https://us06web.zoom.us/j/85999935357
(Webinar ID: 859 9993 5357)

Σας καλούμε στην 19η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα  διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, την 20η Οκτωβρίου  2021, ημέρα Τετάρτη   και ώρα   19.00, με τα ακόλουθα θέματα  Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης για την έγκριση του επικαιροποιημένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Λαυρεωτικής.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΗΣ

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής) πληροφορεί τους κατοίκους στην περιοχή Καβοδόκανο - Θορικό, ότι στο πλαίσιο του έργου της αντικατάστασης των παλαιών υδρομέτρων, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί εντός του χρονικού ορίου από τις 8.00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. με σκοπό να μην υπερβαίνει τις 4 ώρες ανά οικίας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας “Τα σκηνικά μιας παράστασης” του Γιώργου Βαρθολομαίου & “Διαδρομές στα υπόγεια της Λαυρεωτικής γης” του Χαράλαμπου Κοσμίδη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Επίπλευση» στο Τ.Π.Π.Λ.  για την παρουσίαση του Γεωπάρκου Λαυρεωτικής από 15 Οκτωβρίου έως και 17 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 17:00 – 21:00.

Αξιολόγηση Γεωπάρκου Λαυρεωτικής

Από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 18 Οκτωβρίου 2021,  ο Δήμος Λαυρεωτικής θα υποδεχθεί αξιολογητές της UNESCO, στους οποίους θα παρουσιαστεί το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής με στόχο την ένταξή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Κατά την επίσκεψή τους τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης θα ξεναγηθούν στους γεώτοπους του Δήμου Λαυρεωτικής, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μοναδικές πτυχές της περιοχής μας, η οποία αποτελεί μοναδικό παράδειγμα γεω-μεταλλευτικής κληρονομιάς.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Γεωπάρκου δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με την UNESCO, ως Γεωπάρκο χαρακτηρίζεται μια περιοχή με ικανό αριθμό θέσεων γεωλογικής κληρονομιάς, ένα μωσαϊκό γεωτόπων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, σπανιότητας ή κάλλους, αντιπροσωπευτικών της περιοχής, των γεγονότων και διαδικασιών της γεωλογικής ιστορίας της. Ο Δήμος μας είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από τεράστιο πολιτιστικό, ιστορικό και γεωλογικό πλούτο ο οποίος θέλουμε να αναδειχθεί, ώστε να αποτελέσει η περιοχή μας σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες. Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα Γεωπάρκο που θα συμβάλλει στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας μέσα από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και την προαγωγή της περιβαλλοντικής παιδείας. Πιστεύουμε στις δυνατότητες του Δήμου μας και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για την υλοποίηση του στόχου μας.»

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής) πληροφορεί τους κατοίκους στην περιοχή Θορικό, ότι στο πλαίσιο του έργου της αντικατάστασης των παλαιών υδρομέτρων, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και την Παρακευή 8 Οκτωβρίου 2021.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί εντός του χρονικού ορίου από τις 8.00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. με σκοπό να μην υπερβαίνει τις 4 ώρες ανά οικίας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ο κος Πρεβενάς Αλέξης υπέβαλε σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Λαυρίου με επιστολή του προς το Δήμαρχο.

«Αγαπητέ Δήμαρχε,

Δημήτρη Λουκά

Με αίσθημα υψηλής αυτοδιοικητικής ευθύνης και ως δείγμα σεβασμού τόσο προς το θεσμό, όσο και προς όλους τους συνδημότες μου, υποβάλλω την παραίτησή μου.

Είναι γνωστό ότι έχω υποπέσει σε ένα σοβαρό λάθος, το οποίο αναγνωρίζω και για το οποίο δεσμεύομαι προς όλους, κυρίως προς τον εαυτό μου, ότι θα το διορθώσω. Είναι όμως τώρα η στιγμή, αναγνωρίζοντας ότι οι αιρετοί πρέπει να υποδεικνύουν υποδειγματική συμπεριφορά,  να αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου, παραμένοντας ενεργός, δραστήριος και χρήσιμος ως πολίτης που αγαπά τον Δήμο Λαυρεωτικής κι στηρίζει το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους συμπολίτες μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τους αιρετούς του Τοπικού Συμβουλίου Λαυρίου για τη συνεργασία τους.

Θέλω να ευχαριστήσω κι εσένα προσωπικά για τη στήριξή σου κατά τη διάρκεια της Προεδρίας μου.

Παραμένω πάντα δίπλα στην παράταξή μας και  θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις  να ξανακερδίσω στο μέλλον την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και να τους εκπροσωπήσω επάξια και υποδειγματικά.»

Λαύριο 8-10-2021

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΠΡΕΒΕΝΑΣ ΑΛΕΞΗΣ

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε σχετικά:

«Αγαπητέ Πρόεδρε του Τοπικού Συμβουλίου Λαυρίου,

Αλέξη Πρεβενά,

Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να κάνω δεκτή την παραίτησή σου, γιατί πράγματι οι αιρετοί πρέπει να επιδεικνύουν υποδειγματική συμπεριφορά.

Σε γνωρίζω χρόνια, γνωρίζω τον αγώνα σου και τις αξίες σου.

Ως δάσκαλος κατανοώ τα λάθη, ακόμη και τα πιο σοβαρά. Όπως επίσης σέβομαι και εκτιμώ αυτόν που τα αναγνωρίζει και αγωνίζεται για να τα διορθώσει και να προχωρήσει μπροστά. Ως εκ τούτου η παράταξή μας είναι ανοικτή να προσφέρεις από τη θέση του ενεργού και του δραστήριου πολίτη.

Σ΄ ευχαριστώ για την έως σήμερα καλή μας συνεργασία.»

Σελίδα 1 από 144
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe