Τρία έργα για τον Δήμο Λαυρεωτικής εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 εγκρίθηκε η 1η Τροποποίηση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων για το Οικονομικό Έτος 2019 και εγκρίθηκαν τρία μεγάλα έργα για το Δήμο Λαυρεωτικής συνολικού προϋπολογισμού 1.933.463€.

Το πρώτο έργο αφορά στη «Μελέτη Κτηματογράφησης – Πολεοδόμησης – Πράξης Εφαρμογής περιοχής Β’ κατοικίας «Βρωμοπούσι ή Καλοπήγαδο» του πρώην Δήμου Κερατέας, στην οποία έχει ολοκληρωθεί η Α’ φάση.

Το δεύτερο έργο αφορά στη «Μελέτη Κτηματογράφησης – Πολεοδόμησης – Πράξης Εφαρμογής περιοχής Β’ κατοικίας «Πόρτο Εννέα» του πρώην Δήμου Κερατέας, στο οποίο έχει υποβληθεί η Α’ φάση.

Το τρίτο κατά σειρά έργο έχει τίτλο «Κτηματογραφική Αποτύπωση – Μελέτη Γεωολογικής Καταλληλότητας – Υδραυλική Μελέτη Ρεμάτων – Περιβαλλοντική Μελέτη Ρεμάτων για την πολεοδόμηση περιοχών παραθεριστικής κατοικίας «Σπηλιαζέζα» και «Αγιασμόθι» του πρώην Δήμου Κερατέας. Στο έργο αυτό έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση.

Οι πολεοδομικές μελέτες είναι αναγκαίες για τη σωστή οικιστική ανάπτυξη του Δήμου και απαραίτητες για να λυθεί το πρόβλημα της άναρχης δόμησης και για την αποκατάσταση της λειτουργικής χωροταξίας.  

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου  το Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής τίμησε τις γυναίκες όλων των ηλικιών, με τρεις  διαφορετικές εκδηλώσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες των μελών του και προσέφερε σε  όλες τις γυναίκες  αναμνηστικά δώρα.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος  κ. Δήμητρα Πάλλη τόνισε:  «Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι μέρα τιμής των αγώνων των γυναικών, για την κατάκτηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτός ο αγώνας δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς έρευνες δείχνουν πως ακόμα και σήμερα σε προηγμένες χώρες τα κορίτσια ήδη στην ηλικία των 5 ετών έχουν πολύ χαμηλότερες επαγγελματικές φιλοδοξίες από τα συνομήλικά τους  αγόρια. Αυτό αποδεικνύει πως πολλά χρειάζεται να αλλάξουν σε επίπεδο κοινωνικών αντιλήψεων ακόμα και  στον δυτικό κόσμο, ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κοινωνικά  ισοδύναμα με τους άντρες. Βεβαίως πολύ πιο μακρύς είναι ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί  σε πολλές άλλες αναπτυσσόμενες και  υπό ανάπτυξη χώρες. Ο πολύπλευρος ρόλος της σημερινής γυναίκας πρέπει να αναγνωριστεί, ώστε να συνεχίσει την προσφορά της με την επιμονή ,υπομονή, αντοχή που διαθέτει και παραφράζοντας  την Μadeleine  Albright  κάθε γυναίκα οφείλει να θυμάται , πως υπάρχει μια ξεχωριστή θέση στον παράδεισο για κάθε μία, που βοηθάει μια άλλη γυναίκα».

 

 

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε και φέτος ο Δήμος μας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FoodExpo Greece 2019. Το Δήμο Λαυρεωτικής εκπροσώπησαν επάξια επαγγελματίες από την Κερατέα και συγκεκριμένα οι οινοποιοί Λιέπουρης, Μυλωνάς και Σίνης, η ποτοποιία Πολυκαλά και το τυροκομείο Μαργώνης.

Σας καλούμε στην 6η  Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί στο παλαιό Μηχανουργείο στην πόλη του Λαυρίου, την 26η Μαρτίου  2019, ημέρα Τρίτη   και ώρα 17:00, με  θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Έγκριση 1ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λαυρεωτικής, οικονομικού έτους 2019.
 2. Έγκριση πρώτης (1ης) Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού του Δήμου Λαυρεωτικής οικονομικού έτους 2019.

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδεται απ’ ευθείας μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Λαυρεωτικής (www.lavreotiki.gr).

                                                                                                         

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΑΔΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Λαυρίου πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική εσπερίδα ανάδειξης της τοπικής ιστορίας της Λαυρεωτικής μέσα από δράσεις που υλοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν τα σχολεία της περιοχής μας. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν ο Δήμος Λαυρεωτικής, το5ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου και το 2ο Γυμνάσιο Λαυρίου .

Στην εσπερίδα παρέστη ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννης Αδάμης, καθώς επίσης συντονιστές του 5ου  Κέντρου  Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, πρόεδροι, μέλη  και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής.

 Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, στον χαιρετισμό του ως εκπαιδευτικός και ο ίδιος, μίλησε για την αξία της τοπικής ιστορίας στην εκπαίδευση και ενημέρωσε για τις γενικότερες δράσεις ανάδειξης και προβολής της Λαυρεωτικής. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους Δρ. Μ. Καλογρίδου (5ο ΠΕΚΕΣ), Δρ. Μ. Καγιάφα (ΚΠΕ Λαυρίου) και τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου κ. Ι. Κουμπούνη.

Από την πλευρά του Δήμου Λαυρεωτικής παρουσιάστηκε, εκτενώς, από την προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Ν. Γενιάς Δρ. Μαριλένα Μαρμάνη η δράση: «Τοπική  Ιστορία  Λαυρεωτικής: Γνωριμία και ανάδειξη ιστορικών τόπων και μνημείων της περιοχής», ενώ από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου και την επικεφαλής του Δρ. Μαρία Καγιάφα παρουσιάστηκε «Η εικόνα της Λαυρεωτικής μέσα από τα ιστορικά μονοπάτια των περιβαλλοντικών προγραμμάτων του ΚΠΕ Λαυρίου». Επίσης η Δρ. Χρ. Λαλαζήση εκ μέρους του 5ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής αναφέρθηκε στην «Αειφορία στα σχολεία-Ολιστική προσέγγιση –Σχέδια δράσης και τοπική ιστορία».

  Ακολούθησαν πολύ σημαντικές παρουσιάσεις δράσεων των σχολείων της περιοχής  και  προέκυψαν πολύτιμα συμπεράσματα, προκειμένου να υπάρξει ακόμη πιο εποικοδομητική συνεργασία για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας της περιοχής με τα σχολεία της Λαυρεωτικής.

Το πιο σημαντικό κέρδος που αναμένεται να προκύψει από την όλη προσπάθεια είναι οι μαθητές και εν γένει η τοπική κοινωνία, να βοηθηθούν και ξεκινώντας από κάτι συγκεκριμένο (ορατό και επισκέψιμο) να κατανοήσουν το μακρινό και αφηρημένο. Δεν πρέπει να λησμονούμε, άλλωστε, ότι η ιστορία, γοητευτική, καθότι ανθρώπινη είναι γνώση αφηρημένη και ως εκ τούτου χρήζει προσέγγισης και επαφής.

Το Τμήμα Αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της Δ. Ε. Κερατέας διοργανώνει για ένατη (9) συνεχή χρονιά το Σχολικό Πρωτάθλημα της πόλης μας.

Αναλυτικά, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν ανάλογα με την ηλικία τους στα κάτωθι αθλήματα:

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019  ΑΓΟΡΙΩΝ – ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (Ε’&ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ)

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019  ΑΓΟΡΙΩΝ (Ε’&ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ)

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΜΙΝΙ ΒΟΛΕΙ

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΙΟΥ 2019  ΑΓΟΡΙΩΝ – ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (Ε’&ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ)

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 4ου ΔΗΜ ΣΧ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Η ώρα έναρξης  είναι  09:00 π. μ.

 Το Σχολικό Πρωτάθλημα στοχεύει στην συμμετοχή περισσότερων μαθητών στα αγωνίσματα και την  προβολή της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στο αθλητικό γεγονός της Πόλης μας και να χειροκροτήσετε την προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών!!!

 

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ»

 

Ο Δήμαρχος

Λαυρεωτικής

 
 
 

ΒΕΛΕΤΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 
 
 

Σας ενημερώνουμε ότι  ο Δήμος Λαυρεωτικής και  το  Ν.Π.Δ.Δ «Θορικός»

σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο «Δημήτρης Νικολάου» και

τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Θεμιστοκλή Μακαντάση,

μετά από πρόταση  του Καλλιτεχνικού Δ/ντη  και με γνώμονα την ευρεία αποδοχή

που κέρδισε το πρόγραμμα  επιμόρφωσης, δρομολογούν,

ταυτόχρονα με το πρώτο κύκλο που συνεχίζεται,

την έναρξη ενός νέου κύκλου  επιμορφωτικών σεμιναρίων

για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και

Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του  Δήμου Λαυρεωτικής

με θέμα:

«Η Φωνή στην  Εκπαίδευση: Θεμέλιο για τη Σωματική και Ψυχική Υγεία Εκπαιδευτικών και Μαθητών/Μαθητριών».

  

 

 

Μέσα από  τις εισηγήσεις εξειδικευμένων καθηγητών και ειδικών στη φωνητική καλλιέργεια προβάλλεται η σπουδαιότητα της σωστής εκφοράς του λόγου σε κάθε μορφή λεκτικής επικοινωνίας και ειδικότερα στην προφορική διδασκαλία στο σχολείο και αναδεικνύεται η αξία και η σπουδαιότητα της ορθοφωνίας στο εκπαιδευτικό  έργο, καθώς η ποιότητα του φωνούμενου λόγου αποτελεί θετική παράμετρο στο διδακτικό έργο και αναμφισβήτητα η πάθηση στις φωνητικές χορδές και η δυσκολία της φώνησης και του λόγου χαρακτηρίζουν συχνά τους διδάσκοντες/διδάσκουσες. 

 Όπως καταδεικνύουν τα επιστημονικά πορίσματα και τα εμπειρικά δεδομένα αναμφισβήτητα είναι τα οφέλη τόσο για τον εκπαιδευτικό όσο και για τους μαθητές/μαθήτριες  από την ορθή τοποθέτηση της φωνής.

 Επειδή η επικοινωνία είναι θεμελιώδες ζητούμενο και η υγεία δασκάλων και μαθητών/μαθητριών είναι θεμελιώδες αγαθό, έχουμε τη βεβαιότητα ότι το μάθημα της σωστής τοποθέτησης της φωνής/ορθοφωνίας προσελκύει το ενδιαφέρον όσων χρησιμοποιούν τη φωνή τους, όσων θέλουν να αποκτήσουν φωνητική καλλιέργεια, όσων θέλουν να προσέχουν και να διατηρήσουν την υγεία τους.

 Τα μαθήματα  σωστής τοποθέτησης της Φωνής - Φωνητικής απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε :

 1. Καθηγητές/ καθηγήτριες κάθε επιστημονικού κλάδου.
  2. Καθηγητές/ καθηγήτριες Λυκείου – Γυμνασίου.
  3. Δασκάλους  Δημοτικού – Νηπιαγωγείου.
  4. Δασκάλους  Μουσικής, Χορωδίας.
  5. Δασκάλους  Μουσικής Προπαιδείας.

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι προαιρετική και ελεύθερη,

δίνοντας μοναδική ευκαιρία επιμόρφωσης στον εκπαιδευτικό κλάδο και ταυτόχρονα  συμβάλλοντας στην ευόδωση του διδακτικού έργου, στην επίτευξη των στόχων της διδασκαλίας και στη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας  εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών.

 Τόπος Διεξαγωγής : Δημοτικό Ωδείο  Λαυρεωτικής  «Δημήτρης Νικολάου».

 

 Ημερομηνία Έναρξης : Η έναρξη του νέου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων προγραμματίζεται για τον προσεχή Απρίλιο.

                                                                                                   

 Για περισσότερες πληροφορίες :

Γραμματεία  του  Ωδείου  τηλ : 2299068426  κα  Πόπη  Λουκά


Σας  καλούμε  στην 3η Συνεδρίαση  του  Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας  Αγίου  Κωνσταντίνου που  θα  πραγματοποιηθεί  την  Πέμπτη 21 /03/ 2019 και  ώρα  19:00 στο  πρώην Δημοτικό  Σχολείο  με τα  ακόλουθα  θέματα  Ημερήσιας  Διάταξης :

Ενημέρωση  Προέδρου.

1-Λήψη απόφασης για την αντικατάσταση των εξωτερικών φωτιστικών στο γραφείο της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου.

2- Λήψη απόφασης για την επέκταση της ασφαλτόστρωσης της οδού των Εργατικών Κατοικιών σε όλο το μήκος που διασχίζει τον Άγιο Κωνσταντίνο, λόγω αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου και τη δυνατότητα ακύρωσης των εργασιών στο δρόμο ¨ΚΑΜΑΡΙΖΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ¨ Αγίας Τριάδας που έχει μικρότερη χρήση, μετά της κατάθεσης του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 2204/12-2-2019 αιτήματος του Προέδρου της Κοινότητας προς την Τεχνική Υπηρεσία.

3- Λήψη απόφασης ονοματοδοσίας της μικρής προαύλιας πλατείας του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, με την ονομασία : Πλατεία Αρχιμανδρίτου  Νεκταρίου Βιτάλη.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΑΪΛΑΣ   ΝΙΚΗΤΑΣ

Το Τμήμα Αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» Δήμου Λαυρεωτικής διοργανώνει   για τέταρτη  συνεχόμενη χρονιά   το  Παιδικό Αθλητικό Τριήμερο Δ.Ε. Λαυρίου .

Αναλυτικά, οι μικροί αθλητές και αθλήτριες των Ε’ & ΣΤ’ τάξεων  θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν στα κάτωθι αθλήματα:

Μίνι Βόλεϊ  : Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Τόπος: Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης (2ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου

 

Μίνι Ποδόσφαιρο :Σάββατο  13 Απριλίου 2019

Τόπος: Γήπεδο Γ. Ραφιάς

 

Μίνι Μπάσκετ  : Κυριακή  14 Απριλίου 2019

Τόπος: Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου

Ώρα έναρξης  είναι  17:00 μ.μ

Το  Παιδικό Τριήμερο στοχεύει στην συμμετοχή περισσότερων μαθητών στα αγωνίσματα και την  προβολή της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Μετά το πέρας όλων των αγωνισμάτων θα απονεμηθούν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σας ενημερώνουμε  ότι για την συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών θα πρέπει να προσκομιστεί η  αίτηση συμμετοχής  και η υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στο  Δημοτικό Γυμναστήριο της Νεάπολης ή στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου έως  την  Παρασκευή 5/4/2019.

 

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ»

 

Ο Δήμαρχος

Λαυρεωτικής

 
 
 

ΒΕΛΕΤΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 
 
 
Σελίδα 1 από 92
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe