Εγγραφή στο newsletter

Ο Δήμος Λαυρεωτικής έχοντας ως στόχο την εξυπηρέτηση των αυτοκινητιστών, οδηγών ταξί, και των πολιτών προχώρησε στην προμήθεια και τοποθέτηση σύγχρονου προκατασκευασμένου οικίσκου στην πλατεία Γιασεμή στην Κερατέα. Η αντικατάσταση του παλιού ξύλινου οικίσκου ήταν αναγκαία για λόγους ασφαλείας, σωστής λειτουργίας αλλά και αισθητικής αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου. Η στάθμευση των ταξί θα μεταφερθεί έμπροσθεν του οικίσκου.

(Στην φωτογραφία οι Αντιδήμαρχοι κα Πάλλη Δήμητρα και κος Στουραΐτης Ηλίας με τους κ.κ. Στόμη και Πετρολιάγκη.)

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου θα φιλοξενηθεί  την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης U13, U17 & Α/Γ  που διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» Δ. Λαυρεωτικής σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης.

Οι φίλοι της Αντιπτέρισης έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες στις 9 το πρωί με ελεύθερη συμμετοχή. Ελάτε να υποστηρίξετε τους αθλητές και τις αθλήτριες  και να χειροκροτήσετε την προσπάθεια τους.

Το διήμερο των αγώνων του 4ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Futsal Αστυνομιών που διεξήχθη με επιτυχία στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, όπου οι ομάδες αγωνίστηκαν όλες μεταξύ τους. Την δεύτερη ημέρα στο μικρό τελικό η Βουλγαρία κέρδισε την Κύπρο με σκορ 3-0 καταλαμβάνοντας την 3η θέση και στο μεγάλο τελικό η Ελλάδα κέρδισε την Ρουμανία με σκορ 5-2 καταλαμβάνοντας την 1η θέση και το κύπελο της διοργάνωσης. Με την ολοκλήρωση των αγώνων απονεμήθηκαν τα μετάλλια, τα διπλώματα και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. ο Ταξίαρχος Μπαμπίλης Ανδρέας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» για την άψογη συνεργασία απονέμοντας τιμητική πλακέτα στην πρόεδρο του νομικού προσώπου και εκπρόσωπο του Δήμου κα. Βελετάκου Ευαγγελία.

veletakou

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Αστυνομιών Atanas Tsavtarov ευχαρίστησε για το σύνολο της διοργάνωσης, για τη φιλοξενία στην όμορφη πόλη του Λαυρίου και έδωσε τα εύσημα στην Διεύθυνση του Κλειστού Γυμναστηρίου. Παράλληλα ευχήθηκε αντίστοιχες διοργανώσεις που θα γίνουν στο μέλλον να έχουν την ίδια επιτυχία.

image005.jpg

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι ολυμπιονίκες πάλης κ.κ. Κουτσιούμπας Ξενοφών και Κουτσιούμπας Γιώργος, ο ολυμπιονίκης πόλο κ. Σχίζας Τάσος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κωπηλασίας κ. Παπάς Ηλίας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης κ. Χύδρος Νίκος, ο πρωταθλητής και προπονητής της ομάδας handball της αστυνομίας, κ. Βελαώρας Δημήτρης, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΘΟΡΙΚΟΣ», κ. Βελετάκου Ευαγγελία, ο Προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού, κ. Πανταζής Κωνσταντίνος.

image007.jpg

image009.jpg

image011.jpg

image013.jpg

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. και το Τμήμα Αθλητισμού ευχαριστούν το 2ο Δημοτικό Σχολείου Λαυρίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαυρίου και το Γυμνάσιο Κερατέας που με την σημαντική τους παρουσία ενίσχυσαν τις προσπάθειες των αθλητών και γνώρισαν το άθλημα του Ποδοσφαίρου Σάλας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής συμμετέχει στην καμπάνια "Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου"

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης - Ανακύκλωσης οργανώνουμε Δράση ανακύκλωσης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στο Δήμο Λαυρεωτικής, στην Κερατέα, στο Κλειστό Γυμναστήριο "Ιωάννης Μέγγουλης".

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του ΣΚΑΙ, συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους».

Με σύνθημα:

«Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!», διοργανώνουμε δράση ανακύκλωσης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, από τις 09.00 - 13.00, στην Κερατέα, στο Κλειστό Γυμναστήριο “Ιωάννης Μέγγουλης”.

Στο σημείο συνάντησης, το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».

Παράλληλα, θα ενημερωθούν και οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες.

Στο χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, να μπουν στην κλήρωση για δύο ποδήλατα.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση συσκευασιών, για να κινητοποιηθούμε, να αλλάξουμε συνήθειες και να βάλουμε την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους στις καθημερινές μας συνήθειες.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ….. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Λαυρίου η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων Λαυρεωτικής (Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ.), το οποίο αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

Ζαγουρής Χαράλαμπος, Πρόεδρος

Άμαντος Κωνσταντίνος, Α΄ Αντιπρόεδρος

Χολέβα Κυριακή, Β΄ Αντιπρόεδρος

Τσίκλος Παναγιώτης, Μέλος

Κλόκουζας Μιχαήλ, Μέλος

Μάνθος Κωνσταντίνος, Μέλος

Κολιού Αλεξάνδρα, Μέλος

Μανιάτης Γιώργος, Μέλος

Παπαδοπούλου Αναστασία, Μέλος

Ο νέος πρόεδρος κος Ζαγουρής Χαράλαμπος τόνισε «Η ΔΑΝΕΤΑΛ θα συνεχίσει να αποτελεί τον αναπτυξιακό βραχίονα του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά για την εμπιστοσύνη του.»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 η διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής το οποίο χρηματοδοτείται από το ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ, που είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) έλαβαν νωπά και συσκευασμένα τρόφιμα καθώς και είδη οικιακής χρήσης και ατομικής υγιεινής.

Η διανομή υλοποιείται από την “Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής” στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Λαυρεωτικής και 12 ακόμα δήμοι.

Γενικός Σημαιοστολισμός στην Κερατέα από την 8η πρωινή ώρα της 26ης  μέχρι και τη δύση του ηλίου

της 28ης Οκτωβρίου 2019.

Φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ.  και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης  Οκτωβρίου 2019.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

 

 7:30               Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.

 

08:30            Θούρια και εμβατήρια από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

 

09:45            Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό  Αγίου Δημητρίου στην οποία καλούνται να παραστούν:

 • Ο Ιερός κλήρος της πόλης.
 • Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι Κερατέας, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων.
 • Ο Διοικητής και οι Αξιωματικοί της 350ης Π.Κ.Β/21ης Μοίρας ΜΚΒ.
 • Ο Διοικητής του Β΄Τ.Τ. Ν.Α. Αττικής.
 • Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κερατέας.
 • Ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας.
 • Οι Ανάπηροι, τα θύματα Πολέμου και οι εν αποστρατεία Αξιωματικοί.
 • Οι Διευθυντές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους μαθητές.

(Η προσέλευση των μαθητών στον Ιερό Ναό με επικεφαλής τη Δημοτική Φιλαρμονική, πρέπει να έχει  ολοκληρωθεί μέχρι τις 09:30)

 • Οι Διευθυντές και το προσωπικό των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Οργανισμών της πόλης
 • Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ιδρυμάτων, Συνεταιρισμών, Συλλόγων και Οικισμών της πόλης.
 • Όλοι οι Δημότες.

 

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό

 

10:30             Παράταξη  των μαθητών των σχολείων στο Μνημείο Πεσόντων, έπαρση της Σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους Πεσόντες υπέρ της Πατρίδας και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

 

10:45             Παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των Λαογραφικών Συλλόγων Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ», «ΗΓΕΧΟΡΟΣ»  και «ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ», του  Σώματος   Ελληνικού Οδηγισμού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

 

Λήξη τελετής

 

Θα ακολουθήσει συμβολικό κέρασμα στο Δημοτικό Κατάστημα Κερατέας.

Τελετάρχης του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2019 ορίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Λιούμης.

Γενικός Σημαιοστολισμός στο Λαύριο από την 8η πρωινή ώρα της 26ης  μέχρι και τη δύση του ηλίου

της 28ης Οκτωβρίου 2019.

Φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ.  και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης  Οκτωβρίου 2019.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

 

 7:30                Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες Ιερών Ναών.

 

 10:15              Παράταξη στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής των τμημάτων που θα παρελάσουν.

 

10:30            Επίσημη Δοξολογία στο  Ναό  Αγίας Παρασκευής στην οποία καλούνται να παραστούν:

 • Ο Ιερός κλήρος της πόλης.
 • Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι Λαυρεωτικής και Αγίου Κωνσταντίνου, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων.
 • Οι Ειρηνοδίκες Λαυρίου.
 • Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαυρίου.
 • Ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρίου.
 • Ο Διοικητής του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου.
 • Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου.
 • Ο Λιμενάρχης Λαυρίου.
 • Οι Ανάπηροι, τα θύματα Πολέμου και οι εν αποστρατεία Αξιωματικοί.
 • Οι Διευθυντές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τους καθηγητές, τους     δασκάλους και τους μαθητές.

(Η προσέλευση των μαθητών στον Ιερό Ναό με επικεφαλής τη Δημοτική Φιλαρμονική, πρέπει να έχει   ολοκληρωθεί μέχρι τις 10:15)

 • Οι Διευθυντές και το προσωπικό των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Οργανισμών της πόλης .
 • Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ιδρυμάτων, Συνεταιρισμών, Συλλόγων και Οικισμών της πόλης.
 • Όλοι οι Δημότες.

 

11:00             Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό και μετάβαση στην Πλατεία Ηρώων.  Παράταξη  των μαθητών των Σχολείων, έπαρση της Σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

                        Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό.

 

11:30             Παρέλαση των νηπίων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, των μαθητών των Σχολείων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Λαυρίου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

 

Λήξη τελετής

 

                                 Θα ακολουθήσει συμβολικό κέρασμα στην αίθουσα του  ΚΕΠ Λαυρίου.

                     Τελετάρχης του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2019 ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Φλεβάρης.

Σελίδα 1 από 105
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe