Εγγραφή στο newsletter

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου καθώς και στους εθελοντές του Δήμου μας για την γρήγορη και αποτελεσματική επέμβαση στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή "Μεγάλα Πεύκα" την οποία έθεσαν άμεσα υπό πλήρη έλεγχο σήμερα αργά το απόγευμα.
 
Τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου και αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κλπ. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ακόμα ενημερώνουμε ότι προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς απαγορεύεται το κάπνισμα των κυψελών και η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

14

Σας καλούμε στην 16η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, την 14/07/2020, ημέρα Τρίτη  και ώρα  19:00, με το ακόλουθο θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης και παραλαβής του Β2 Σταδίου και της ΣΜΠΕ της μελέτης «ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ», όπως εκπονήθηκε και υποβλήθηκε από τους αναδόχους και εισηγήθηκε αρμοδίως με την υπ’ αριθμ. 12/2020 (αριθμ. Πρωτ. 8716/04.06.2020) ομόφωνη Απόφαση το Δ.Σ. της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαυρεωτικής.

 

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 ΑΔΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κλπ.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Ακόμα ενημερώνουμε ότι προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς απαγορεύεται το κάπνισμα των κυψελών και η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης https://ci5.googleusercontent.com/proxy/NJn1VqqXPjUOkNGwytvCcP2acqrbPUkZjRbBYbYzouAnqtdzI2gNGjd3wAQ7XXF8k_fvHtCX0hL15hp1K3QgQ6fCiprIL6LnFtY3_Y4DtttTZ4fOrTzK=s0-d-e1-ft#https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ta6/1.5/16/1f4de.png");min-height:16px">199.

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. - ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021 και δεν έχουν κάνει την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής» στην Α’ φάση των εγγραφών,  πρέπει να την υποβάλλουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στη Β’ φάση, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 13η Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 έως και τη 14η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο ΠΣ myschool και έχει γίνει η μετάπτωση των στοιχείων του στο νέο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes». Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Για οποιαδήποτε πληροφορία/διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο στο οποίο θέλουν να εγγραφούν.

 

 

Το πρώτο βήμα, για την προετοιμασία πρότασης υποβολής υποψηφιότητας ένταξης του Δήμου Λαυρεωτικής στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, πραγματοποιήθηκε με τη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και δυνάμεων τη Δευτέρα 06/07 στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Στη συνάντηση εργασίας πήραν μέρος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Νίκος Πέππας και Θανάσης Αυγερινός, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Διευθυντής του ΙΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, ο Διευθυντής Μεταλλευτικών Εργασιών του ΥΠΕΝ Ιωάννης Ζαφειράτος, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής Ελένη Ανδρίκου, η Προϊσταμένη Τμήματος Εποπτείας Ελληνικών & Αλλοδαπών Επιστημονικών Ιδρυμάτων Κωνσταντίνα Μπενίση, η Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Έργων Αναστασία Γκαδόλου, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΕΑΔΙΠ/ΕΜΠ (ΤΠΠΛ) Δημήτρης Καλιαμπάκος, η εκπρόσωπος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Χατζηνικολάου Μπέτυ, η Πρόεδρος ΔΣ ΟΛΛ ΑΕ Ιωάννα Κουλουβράκη, ο Διευθυντής Κέντρου Υγείας Λαυρίου Σταύρος Παπασταυρόπουλος, ο Δασάρχης Λαυρίου Χρήστος Αντωνέλης, η Γεωλόγος – Παλαιοντολόγος ΙΑΓΜΕ Ευγενία Μωραΐτη και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Η συζήτηση είχε τρεις κεντρικούς άξονες:

 • Λήψη απόφασης σχετικά με την προετοιμασία πρότασης για την υποβολή υποψηφιότητας ένταξης του Δήμου Λαυρεωτικής στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
 • Ενημέρωση για το σχεδιασμό του έργου '' Αξιοποίηση της μεταλλευτικής και πολιτιστικής κληρονομίας με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας του Δήμου Λαυρεωτικής
 • Ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα '' Τριλογία Αττικής: Λαύριο - Αθήνα- Ελευσίνα''

Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν τις τεράστιες δυνατότητες, τον πολιτιστικό, ιστορικό και γεωλογικό πλούτο που διαθέτει ο Δήμος Λαυρεωτικής και δεσμεύθηκαν ότι θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν με όλες τους τις δυνάμεις την υποβολή της υποψηφιότητας, η οποία θα κατατεθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, εμφανώς αισιόδοξος, δήλωσε σχετικά: ''Ξεκινήσαμε αυτή τη σπουδαία για το Δήμο  μας διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά για τη χώρα μας, που η υποψηφιότητα αφορά όχι σε αποσπασματικά μνημεία, αλλά σε μια ευρύτερη περιοχή. Αυτό έχει δυσκολίες, αλλά έχει και τεράστια δυναμική. Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε την προετοιμασία, για να οργανώσουμε και να τεκμηριώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υποψηφιότητά μας. Έχουμε πίστη στις δυνατότητες του Δήμου μας, έχουμε εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μας και τους εμπλεκόμενους φορείς''.

 

Οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, πλήθος φορέων και πολιτών, διατύπωσαν με τον πλέον σαφή και κάθετο τρόπο την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο όρος, κατά την ενημερωτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 5/7 στην κεντρική πλατεία της Κερατέας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, μεταφέροντας το μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, αλλά και ολόκληρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο έχει ήδη υπογράψει ομόφωνο ψήφισμα εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο: ‘’ τέτοια μεγάλα έργα δεν μπορεί να γίνονται ερήμην και εναντίον της βούλησης της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και καταστρατηγώντας τη θέση των τοπικών κοινωνιών΄΄

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς υποδέχτηκε θερμά τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπογράμμισε ότι  η φέρουσα ικανότητα και των δύο Δήμων είναι υπερκορεσμένη, αφού ειδικότερα ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας, ενώ είναι ήδη τεράστια η περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη  ύπαρξη εκατοντάδων πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υπερυψηλής τάσης που διασχίζουν τον ορεινό όγκο του Πάνειου όρους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και  Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου τονίζοντας ότι οι ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, καθώς και οι ομόφωνες αποφάσεις πολλών Δήμων της χώρας που αντιμετωπίζουν την ίδια περιβαλλοντική απειλή, ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία ενός Δικτύου Δημάρχων εναντίον των ανεμογεννητριών και των πολυεπίπεδων καταστροφικών επιπτώσεων που έχουν .

Ακολούθησαν οι επιστημονικές τεκμηριώσεις από τον Απόστολο Ευθυμιάδη, Δρ Μηχανολόγο Μηχανικό και Αρχονοντούλα Βασιλαρά, Δρ Αρχιτέκτονα Μηχανικό,  σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες του έργου αυτού. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες ανέλυσαν με τον πλέον έγκυρο τρόπο τις περιβαλλοντικές και αισθητικές συνέπειες στην ακεραιότητα του βουνού, τις συνέπειες στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, στο μικροκλίμα, στην υγεία των κατοίκων, στην τουριστική υπεραξία, αλλά και τις προβλεπόμενες δυσάρεστες συνέπειες στις αξίες γης για τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Στο ίδιο αγωνιστικό πλαίσιο τοποθετήθηκε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κερατέας, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι φίλοι του Πάνειου όρους, τα συντονιστικά εναντίον των ανεμογεννητριών της Πάρου και των Αγράφων.

Ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαχρήστου ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα προγραμματίζονται  και άλλες εκδηλώσεις ενημερωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Στα θυρανοίξια παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Λεβαντής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε τους μεγάλους δωρητές και ευεργέτες μας κ. Αθανάσιο και κα Μαρίνα Μαρτίνου για την αποπεράτωση του Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κερατέας, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την αδιάλειπτη προσφορά τους στο Δήμο μας και σύντομα, με απόφαση του Δ.Σ., θα ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες Λαυρεωτικής.

Σας καλούμε στην 15η  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, την 08/07/2020, ημέρα Τετάρτη  και ώρα  19:00, με τα ακόλουθα θέματα  Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Λήψη απόφασης περί αποδοχής των όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων από πόρους του Τ.Π. & Δ. για την εκτέλεση του έργου ‘’προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό’’.
 2. Λήψη απόφασης περί υποχρεωτικής αναμόρφωσης Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) έτους 2020 του Δήμου Λαυρεωτικής, συμπεριλαμβανομένου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λαυρεωτικής, με την επωνυμία «ΚΕΦΑΛΟΣ».
 3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου, ως συνηγόρου υπεράσπισης για τη νομική στήριξη και εκπροσώπηση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κατά την εκδίκαση υπόθεσης που αφορά παράβαση καθήκοντος κατά την ενάσκηση της υπηρεσίας της, ενώπιον του Δ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατά τη δικάσιμο της 6ης Φεβρουαρίου 2020 και σε κάθε μετ’ αναβολή.
 4. Λήψη απόφασης περί έγκρισης αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου, περί νομικής εκπροσώπησης αιρετού κατά τη δικάσιμο της 24ης Ιουνίου 2020 δυνάμει του αριθμ.8693/2020 κλητηρίου θεσπίσματος, καθώς και σε κάθε μετ’ αναβολή ή ματαίωση δικάσιμο.
 5. Λήψη απόφασης περί έγκρισης αμοιβής πληρεξούσιων δικηγόρων για την εκπροσώπηση του Δήμου Λαυρεωτικής ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λαυρίου κατά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Εργαζομένων στην Πολεμική Αεροπορία Συν. Π.Ε. και του κου Νικολάου Στριλιγκά κατά τη δικάσιμο 15.06.2020 καθώς και σε κάθε μετ’ αναβολή ή ματαίωσή της.
 6. Λήψη απόφασης περί έγκρισης αμοιβής  πληρεξούσιου δικηγόρου για την άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής, αίτησης αναιρέσεως κατά της υπ’ αριθμ.1278/2020 αποφάσεως Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών
 7. Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού  της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας   του Δήμου Λαυρεωτικής για το έτος 2020.
 8. Λήψη απόφασης Α) για τη συναίνεση του Δήμου Λαυρεωτικής της μεταφοράς του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Λαυρεωτικής» ποσού 868.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» σύμφωνα με την υπ’αριθ.πρωτ.829/18-06-2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Β)καθορισμός και εξουσιοδότηση του νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου Λαυρεωτικής για την υπογραφή κάθε απαιτούμενου εγγράφου.
 9. Λήψη απόφασης για την έγκριση σύμβασης συνεργασίας για την οργάνωση ολοκληρωμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών στο Δήμο Λαυρεωτικής, άνευ ανταλλάγματος από το Δήμο Λαυρεωτικής.
 10. Λήψη απόφασης για τον ορισμό εκπροσώπου και του αναπληρωτή του ως μέλη στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης για την εφαρμογή της μελέτης «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ – ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Β’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ-ΤΣΟΝΙΜΑ – ΤΡΕΧΑΝΤΙΕΡΑ».
 11. Λήψη απόφασης για την Σύναψη σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Λαυρεωτικής με φιλοζωικό σωματείο για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα όρια του Δήμου μας.
 12. Λήψη απόφασης σχετικά με τη διοργάνωση ή μη της εμποροπανήγυρης ενόψει του εορτασμού της  Αγίας Παρασκευής,  στην Δημοτική Κοινότητα Λαυρεωτικής.
 13. Λήψη απόφασης για την οικονομική ενίσχυση οικονομικά ασθενών ομάδων πληθυσμού, του Δήμου Λαυρεωτικής

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 ΑΔΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σελίδα 1 από 121
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe