Εγγραφή στο newsletter

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 23:59

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λαυρεωτικής με επικεφαλής το Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά στην αδελφοποιημένη πόλη του Αλέξινατς

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λαυρεωτικής με επικεφαλής το Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά επισκέφθηκε την Σερβική αδελφή-πόλη Αλέξινατς. Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την αδελφοποίηση του Δήμου μας με τη σερβική πόλη, η ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής του σερβικού Δήμου και μαζί με την Ορχήστρα Νέων του Δήμου μας και το Σύνδεσμο Φιλίας & Αλληλεγγύης των Λαών, βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της πόλης.

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο του Aleksinac η Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαυρεωτικής έδωσε μία ξεχωριστή μουσική παράσταση. Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει ελληνικά σύγχρονα και διαχρονικά τραγούδια και χειροκρότησε με θέρμη όλους τους συντελεστές.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: «Συγχαρητήρια σε όλους τους εκτελεστές της Ορχήστρας Νέων του Δήμου Λαυρεωτικής και στον μαέστρο μας κ. Ευτύχη Ζαρμπ. Η μουσική ενώνει τους λαούς μας. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Λαύριο στις 29/08/2018 με την συμμετοχή Χορευτικού Σχήματος και Χορωδιακού Σχήματος από το Αλέξινατς στο δικό μας φεστιβάλ ‘’Θορίκια 2018’’. Oι σχέσεις των δυο πλευρών έχουν πλέον εξελιχθεί σε στενούς δεσμούς φιλίας. Ο Δήμος μας είναι αδελφοποιημένος από το 2007 με το Αλέξινατς. Η φιλία που γεννήθηκε ανάμεσα στις δύο πόλεις, προέκυψε μέσα από τα αποκαΐδια της βομβαρδισμένης πόλης του Αλέξινατς από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κατά την πολεμική κρίση της Γιουγκοσλαβίας το 1999. Τότε, αποστολή από το Λαύριο, με πρωτεργάτες τους συνδημότες μας Αντώνη Μώρογλου, Γιώργο Σιταρένιο, Παναγιώτη Μπαφίλια κ.α.  ίδρυσαν τον Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης των Λαών Λαύριο- Αλέξινατς και κατά την ταραγμένη εκείνη περίοδο εναπόθεσαν ανθρωπιστική και φαρμακευτική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της πόλης. Δίπλα σε αυτή την προσπάθεια είναι πάντα και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το οποίο εκπροσωπεί ο  Πρόεδρός του Μ.Μέντης. Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη φιλοξενία της αδελφής-πόλης στην αντιπροσωπεία μας. Είναι υποχρέωση μας να ανταποδώσουμε σύντομα!».

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe