Εγγραφή στο newsletter

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 12:56

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

 

ΑΠΟΦΑΣΗ 2/2018

            Στο Λαύριο  την 1/11/2018 ημέρα Πέμπτη συνεδρίασε η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, “Δημοτική Καινοτομία”, στο Δημαρχείο του Δήμου Λαυρεωτικής, μετά από κατεπείγουσα τηλεφωνική πρόσκληση του Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης κ. Δημήτρη Λουκά, για να συζητήσει το θέμα της συμπεριφοράς και της στάσης του μέλους της παράταξης και Αντιδημάρχου κ. Αναστάσιου Αντωνίου.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς και επί συνόλου 11 (έντεκα) μελών αυτής, τα 9 (εννέα) μέλη και δημοτικοί σύμβουλοι, Ιωάννης Αδάμης, Ιωάννης Αποστολίδης, Ευαγγελία Βελετάκου, Αντώνης Κωστάλας, Σοφία Λινάρδου, Δημήτρης Λουκάς, Ιωάννης Παπαχρήστου, Ηλίας Στουραΐτης, Παναγιώτης Τσίκλος.      

Αφού διαπιστώθηκε η παρουσία της πλειοψηφίας των μελών της παράταξης, ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Λουκάς λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του μέλους της παράταξης και δημοτικού συμβούλου κου Αναστάσιου Αντωνίου, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα , ο σύμβουλος κ. Αντωνίου με την συμπεριφορά του έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της δημοτικής παράταξης της ομάδας της πλειοψηφίας , την οποία συστηματικά εκθέτει και παρακωλύει το έργο της , ενώ διεμβόλιζε τη συνοχή της και αμφισβητεί το ρόλο και τις κατευθύνσεις του επικεφαλής Δημάρχου.

Σημειωτέον ότι για την συμπεριφορά του αυτή, η οποία απάδει προς την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου εν γένει, αλλά και ειδικότερα προς την ιδιότητα του Συμβούλου της Δημοτικής παράταξης “Δημοτική Καινοτομία” κατ’ επανάληψη του έγιναν συστάσεις και κλήθηκε σε συμμόρφωση από τον ίδιο τον Δήμαρχο, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις κατευθυντήριες γραμμές της Δημοτικής Παράταξης , πλην όμως εμπράκτως και αποδεδειγμένα αρνήθηκε να το πράξει.

           Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο τα υπόλοιπα παρόντα μέλη της παράταξης, τα οποία συμφώνησαν με τις παρατηρήσεις του Δημάρχου, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Αναστάσιου Αντωνίου είναι αντισυναδελφική, αντιδεοντολογική, υπεροπτική και προσβλητική, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ενότητα και λειτουργία της παράταξης και στην εικόνα της στην τοπική κοινωνία.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των μελών της δημοτικής παράταξης, κατόπιν διαλογικής συζήτησης

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

            Να διαγραφεί από μέλος της δημοτικής παράταξης ‘’Δημοτική Καινοτομία” ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντωνίου  Αναστάσιος, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 66 του Ν. 3852/2010, για τους παρακάτω λόγους :

-Στο ξεκίνημα της θητείας του, αντί να ασχοληθεί ενεργά με τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου που του ανατέθηκαν από το Δήμαρχο, επέλεξε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και μάλιστα με έδρα την Αθήνα, όπου πήγαινε καθημερινά.

-Ως αντιδήμαρχος αργότερα, δεν τελούσε στο ελάχιστο το ωράριο απασχόλησής του ούτε καν τις πρωινές ώρες, ενώ απουσίαζε  για μεγάλα χρονικά διαστήματα, κυρίως  κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται το δημοτικό έργο το οποίο είχε υπό την ευθύνη του.

-Ως αντιδήμαρχος στο νευραλγικό τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, δεν προσπάθησε στο ελάχιστο για την απρόσκοπτη λειτουργία και το συντονισμό των συνεργείων καθαριότητας, ανακύκλωσης και πρασίνου, καθώς και για τη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Επιπροσθέτως δεν είχε καμία απολύτως επικοινωνία με τους εργαζόμενους καθαριότητας, ενώ με τον προϊστάμενο ανέπτυξε σχεδόν εξαρχής μια σχέση συγκρουσιακή, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της υπηρεσίας.

-Αδιαφορούσε και για άλλες αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί από το Δήμαρχο, όπως “Συντήρηση αγροτικού οδικού δικτυού και οδών οικισμών”, ‘”Συντήρηση και λειτουργία παιδικών χαρών’’, ‘’Συντήρηση και λειτουργία κοιμητηρίου Κερατέας και Πλάκας’’ και ‘’Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων”.

-Ως αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την Κερατέα δεν ανταποκρίθηκε στο ελάχιστο, δεν ασχολήθηκε με τους δεκάδες εργαζόμενους του ΟΑΕΔ και δε μερίμνησε για την καλή κατάσταση της λειτουργίας του εξοπλισμού του Δήμου.

-Αγνόησε κατ’ επανάληψη τη βασική πολιτική αρχή του σεβασμού της πλειοψηφίας, είτε ψηφίζοντας διαφορετικά από τη δημοτική ομάδα, είτε απουσιάζοντας σκοπίμως από προσυμβούλια και κρίσιμες συνεδριάσεις, αιφνιδιάζοντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους και διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία της ομάδας.

-Ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να του κάνει επανειλημμένως συστάσεις για την ανεπαρκή άσκηση των καθηκόντων του, καθώς και για τον απαιτούμενο σεβασμό στις κατευθυντήριες γραμμές της δημοτικής παράταξης, πλην όμως εκείνος δεν το έπραττε.

Αποκορύφωμα της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του, τους τελευταίους μήνες υπήρξε η εκμετάλλευση της θέσης του ως αντιδημάρχου, προκειμένου να διαπραγματεύεται με ομάδες και παρατάξεις, την επόμενη ημέρα του ως αυτοδιοικητικού. Τα κίνητρα αυτής της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς ήταν απολύτως ιδιοτελή και σαφώς ξένα ως προς την εντολή την οποία έλαβε στις εκλογές του 2014 από τους πολίτες της Λαυρεωτικής, αλλά και ως προς τις αρχές της Δημοτικής μας Παράταξης.

Εν κατακλείδι  

 Ως αντιδήμαρχος ήταν πλήρως αναποτελεσματικός στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του, με αποτέλεσμα σοβαρά έργα που άπτονται της καθημερινότητας στην Κερατέα και τους Οικισμούς να παρουσιάζουν σοβαρή καθυστέρηση.

Ως μέλος της Δημοτικής Ομάδας παρουσιάζει συμπεριφορά γυρολόγου και πολιτικού τυχοδιώκτη, συμπεριφορά υπονόμευσης των αποφάσεων της Ομάδας μας, με τρόπο ανέντιμο και υπόγειο.

Αναθέτει στο Δήμαρχο και επικεφαλής της Παράταξης Δημήτριο Λουκά, να ενημερώσει κάθε αρμόδια αρχή για την απόφαση αυτή.

 

 ypografes

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe