Εγγραφή στο newsletter

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 17:13

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ LIFE CIRCforBIO

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου “LIFE CIRCforBIO: A circular economy system for multi – source biomass conversion to added value products” στο ΚΑΠΗ Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά. Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου κος Μαλαμής Δημήτρης παρουσίασε το έργο το οποίο συντονίζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συμμετέχουν ο Δήμος Λαυρεωτικής, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και Τροφίμων, τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), το Πανεπιστήμιο Βερόνας, η ENVIRECO ΑΕ, η NEVIS ΑΕ και η STATISTICA ΕΠΕ.

Μέσα από αυτό το σύστημα κυκλικής οικονομίας τα απορρίμματα τροφών που θα συλλέγονται θα αξιοποιούνται σε ένα καινοτόμο βιοδιυλιστήριο για την παραγωγή καυσίμων το οποίο θα αναπτυχθεί στο χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου. Ο Δήμος μας είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία και εγκατάσταση του συστήματος συλλογής της βιομάζας. Για τη συλλογή της βιομάζας θα προμηθευτούν καφέ κάδοι οι οποίοι θα τοποθετηθούν αρχικά σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγία Παρασκευή και Νυχτοχώρι στο Λαύριο και στην Κερατέα μεταξύ της Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου και την οδό Κυπρίων Αγωνιστών.   

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: «Οι συνειδήσεις των ανθρώπων αλλάζουν, οι ενημερωτικές εκστρατείες βρίσκουν επιτέλους γόνιμο έδαφος και αρχίζουν να αφορούν όλο και περισσότερους ανθρώπους. Όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια είτε σε επίπεδο μονάδας, είτε σε επίπεδο συλλογικό και διαπιστώνουμε την ανάγκη να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε και καταναλώνουμε».

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe