Εγγραφή στο newsletter

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 16:52

''Σε πλήρη εγρήγορση οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού για τη διάσωση του Πάνειου όρους από τις ανεμογεννήτριες, μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων’’

Το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού για την αναστολή των εργασιών και για την ακύρωση των αδειών των ανεμογεννητριών.

Αυτό σημαίνει ότι από 28/7 λήγει η αυτοδίκαιη αναστολή των εργασιών του εργολάβου.

Η Διαδημοτική Επιτροπή και οι Δημοτικές Αρχές είναι σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών. Ταυτόχρονα καλούν τους δημότες, καλούν όλους τους ενεργούς πολίτες να κινητοποιηθούν για τη διάσωση του Πάνειου όρους.

Από τη Δευτέρα 27/8 θα υπάρχουν μπλόκα με φορτηγά των δύο Δήμων, οργανώνονται οι βάρδιες των εθελοντών, ενώ εντείνονται οι πολιτικές πιέσεις για την αποτροπή του έργου. Απαντητικό άλλωστε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς το Δήμο Σαρωνικού, με ημερομηνία 23/07, αναφέρει σαφώς ότι ο εργολάβος (ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε) θα πρέπει να υποβάλει αίτημα για την τροποποίηση της άδειας εγκατάστασης προσκομίζοντας και τροποποίηση των στοιχείων που προβλέπει στην άδεια εγκατάστασης ( έγκριση Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων κλπ).

Η ενημέρωση θα είναι συνεχής, η πλατφόρμα εθελοντών σε πλήρη λειτουργία, η Διαδημοτική Επιτροπή θα συντονίζει όλη την προσπάθεια και η επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους Δημάρχους από το Δίκτυο Δημάρχων κατά των ανεμογεννητριών διαρκής.

Ενώνουμε τη φωνή μας: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ

Από το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe