Εγγραφή στο newsletter

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 17:20

Βιοκλιματική ανάπλαση πεζοδρομίων στην Κερατέα

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στις 29 Μαρτίου 2022 υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση του δημοτικού έργου «Αναβάθμιση πεζοδρομίων με βιοκλιματικά υλικά» συνολικού προϋπολογισμού 186.000€, το οποίο περιλαμβάνει την αναβάθμιση των  πεζοδρομίων με βιοκλιματικά-ψυχρά υλικά  συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., σε δρόμους στην Κερατέα.

Με την επίβλεψη και το συντονισμό της Αντιδημάρχου Δήμητρας Πάλλη, τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου εκπόνησαν την απαιτούμενη μελέτη σύμφωνα με την οποία το έργο θα αποπερατωθεί σε έξι (6) μήνες.

Συγκεκριμένα Θα αναβαθμιστούν τα πεζοδρόμια που ενοποιούν τις παιδικές χαρές των οδών Δαβάκη και Ιθάκης το 2ο Δημοτικό σχολείο , το 1ο Νηπιαγωγείο  το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κερατέας με το οικοδομικό τετράγωνο 195.

Ενδεικτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι  γενική εκσκαφή παλαιών πεζοδρομίων διαμόρφωση νέων κατασκευασμένων  με ψυχρά υλικά  και δημιουργία ειδικών διαβάσεων ώστε να διευκολύνονται οι νέοι γονείς και όλοι οι πεζοί. 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Το συγκεκριμένο έργο της δημοτικής αρχής αποτελεί πιλοτικό οδηγό, σε μια συνολική πρόταση μελλοντικής ανάπλασης της νότιας πλευράς της πόλης της Κερατέας, με επίκεντρο το ΟΤ. 195, πάνω από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κερατέας. 

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, πέρα από το ότι, θα διευκολύνει την μετακίνηση των πεζών και θα αναβαθμίσει την αισθητική του δημοτικού χώρου, θα δώσει νέα προοπτική για μια πιο φιλική πόλη προς τους πεζούς με θετική κατεύθυνση στην προστασία του περιβάλλοντος».

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe