Εγγραφή στο newsletter

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 13:05

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 18η Γιορτή Μελιού στην Κερατέα!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 18η Γιορτή Μελιού που διοργανώθηκε το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου, στη Δημοτική Ενότητα της Κερατέας. Η γιορτή, που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Κερατέας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής και της Περιφέρειας Αττικής, σε ένα κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας.

Η Γιορτή Μελιού αποτελεί ένα αφιέρωμα στο μέλι, ένα φυσικό προϊόν που ευδοκιμεί χιλιάδες χρόνια στην αττική γη, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει τον σεβασμό και την αναγνώριση προς την παράδοση, προβάλλει τους ντόπιους μελισσοκόμους και παραγωγούς και διατηρεί τον λαϊκό χαρακτήρα της όλα αυτά τα χρόνια.

Οι επισκέπτες σε αυτή τη διήμερη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα με βάση το μέλι στα ειδικά περίπτερα που είχαν στηθεί, να δοκιμάσουν και, αν θέλουν, να αγοράσουν από τους ντόπιους παραγωγούς-μελισσοκόμους. Ταυτόχρονα, διασκέδασαν με ζωντανή μουσική και χορό, ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα με μέλι.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στο χαιρετισμό που απηύθυνε δήλωσε ότι: «Η Κερατέα αποτελεί ένα δυναμικό κομμάτι του καλλικρατικού μας Δήμου.Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κερατέα παρά τα μεγάλα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, παραμένει το κέντρο της μελισσοκομίας, της αμπελουργίας και της παραγωγής λαδιού στην Αττική, με προϊόντα που σε επίπεδο ποιότητας μπορούν ισότιμα να ανταγωνιστούν αυτά που παράγονται διεθνώς. Η συνέχιση της παράδοσης της Γιορτής του Μελιού, στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της περιοχής μας». Στο χώρο της Γιορτής βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος συνεχάρη το Δήμο για την άψογη διοργάνωση και τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλους τους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, μεταξύ αυτών και στη μελισσοκομία, η οποία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια

Την εκδήλωση πλαισίωσαν την πρώτη μέρα το μουσικό σχήμα του Γιώργου Μαργαρίτη με τη Ραλλία Χρηστίδου και τη δεύτερη μέρα ο Χρήστος Παπαδόπουλος με το Γιώργο Σαρρή. Εμείς ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία!

1

2

3

4

5

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe